3 tips om comfortabel met je paard te kamperen

Altijd al willen kamperen met je paard? Voldoende campings bieden je de mogelijkheid om je eigen paard mee te nemen. Ondanks dat jij het misschien harstikke leuk vindt moet je paard er wellicht flink aan wennen. In dit artikel staan daarom 3 tips voor een zorgeloze vakantie voor jezelf én je paard.

Tip 1: Welke paardenspullen neem je mee?

Een vakantie moet te allen tijde ook voor je paard comfortabel zijn. Bestel daarom ook goede paardenspullen. Naast bijvoorbeeld een goede zadel en een vliegendeken zijn een zakmes en een powerbank ook belangrijk. Met een zakmes maak je bijvoorbeeld de hoeven schoon. Verder is een powerbank verstandig als je besluit in de bossen te rijden. Zo weet je altijd de weg terug!

Tip 2: maak de documentatie op orde

Naast dat je voor jezelf het nodige papierwerk moet regelen (denk bijvoorbeeld aan een paspoort) is de documentatie voor de viervoeter ook belangrijk. Wil je naar het buitenland? Dan moet je de exportpapieren regelen. Verdiep je ook in de wet- en regelgeving van dat land. Zo moet een paard in sommige landen om de zes maanden ingeënt worden.

Tip 3: Een goede verblijfplaats

Uiteraard moet je ook nadenken over een geschikte verblijfplaats. Je kan het zo luxe maken als je het zelf wilt. Indien je besluit je eigen tent op te zetten is het slim om te kijken hoe de bodem is en of er veel ongedierte is. Probeer zoveel mogelijk het oude ritme aan te houden, dus hetzelfde voer te blijven geven en altijd op dezelfde momenten te voeren.

Kortom, een goede vakantie met je paard vergt een goede voorbereiding. Neem goede paarden spullen mee, zoals paardenvoer en borstels, regel de documentatie en bedenk altijd vooraf waar je met je paard wilt slapen. Zo is de kans op een leuke vakantie groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *